En tornedalsk Morberg

Om jag får välja vad jag ska göra då kommer inte matlagning som toppval för mig. Att laga mat är något som man måste göra för att undvika skörbjugg och svält, inte för att det är roligt med att skapa gourmetmat som är aptitligt både att se på som att äta.

Jag kan laga mat men är ingen mästerkock i köket. Mina kunskaper är begränsade, med en provsmakning vet jag knappast vad som saknas i maträtten för att få till med den sista touchen. Jag är en person som behöver recept och gärna så detaljerat som möjligt. När det gäller såser då är blå band eller annan färdig räddaren i nöden, varför krångla till det när man mäter upp vätskan och sedan i med pulvret för den ultimata såsen.

Är det knapsu att gilla matlagning eller är det frågan om hur man lagar och vad? Om man gör som Morberg i köket med att kasta saker, provsmaka med fingrarna och grisa är det manligt? Som jämförelse är det att göra moderna maträtter med det ultimata Instagramupplägget för att föreviga tallriken knapsu?

Att stå vid grillen ute och grilla det är manligt, allra helst om man har ett läderförkläde på sig och en kall öl i handen. Att grilla är så viktigt att en riktig man står vid sin grill hela tiden, att lämna den obevakad kan bli en riktig katastrof. I värsta fall kan den halvbrända maten bli än mer bränd eller än värre om någon tar över sysslan.

Själv så är jag mer av en knapsu mies vid grillen. Jag står där och fräser på maten och ofta med en öl i handen. Den här till grillandet lika mycket som grilltången. Jag har fått ett läderförkläde nu så att jag får ytterligare manlighetspoäng. Det som drar ner på allt är att jag försöker med att vara effektiv i mitt grillande. Jag står inte troget vid grillen och vaktar den, det går faktiskt att göra annat samtidigt. Om någon annan vill ta över denna syssla får de det såklart, bara den personen inte tar min öl!

Hur knapsu är du i köket eller vid grillen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *