Vilken musik är knapsu?

Är det mer knapsu att lyssna på dansbandsmusik än discomusik? Är det OK att se på melodifestivalen eller är det att vara en knapsu?

Vilken musik är det OK att lyssna på om man ska vara manlig utan att riskera med att vara knapsu. Ja, att lyssna på hårdrock tror jag är inga problem, tung musik med mycket trummor och gnisslande gitarrer är så manlig musik som man kan lyssna på. Det är också coolt att lyssna på finsk eller musik från Tornedalen.

Hur är det med dansbandsmusik? Många ungdomar som idag lyssnar på den i mitt tycke fruktansvärda musiken. Är den musiken knapsu eller cool att lyssna på idag?

Tracks

När det gäller musik så var jag inte det minsta intresserad av musik i yngre dagar. Jag satt inte och spelade in Tracks på kassettband varje vecka utan mitt lyssnande var minimalt i yngre dagar. Först i tonåren vaknade mitt musikintresse till liv med bland annat Tracks inspelningar som helgnöje. Frågan då var ju om hela programmet eller bara musiken skulle spelas in. Jag kommer inte ihåg hur jag gjorde med det och de kassettbanden är sen många år borta.

Det värsta som man kunde gilla i min ungdom var ABBA och discomusik, det kunde ingen erkänna utan gillade man det då var det i smyg. I klassen var det samtidigt populärt med till exempel Twisted sisters, en konstig variant av så kallad ”hårdrock” som hade det bättre passande namnet pudelrock. Det var ok musik men discomusik det var knapsu i skolan bland alla ”tuffa” killar som man såklart ville tillhöra.

Idag som vanha mies lyssnar jag på det mesta brukar jag säga men det är en sanning med modifikation. Jag lyssnar på rockmusik och modern musik men har svårt för mycket ny musik. Hellre lite GnR än Idolartisters alster…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *